ایسیو چیست؟
ایسیو چیست؟

 

 

 

 

 

 

تعریف ایسیو

اگر هر سال به روند پیشرفت صنعت خودروسازی و مدل‌های جدید توجه کنیم، متوجه پیچیده‌تر شدن سیستم‌ها و فناوری‌های به‌کار رفته در محصولات برندهای مختلف، می‌شویم. به‌خصوص در چند دهه‌ی گذشته‌ی استفاده از انواع تجهیزات الکترونیک و ریزپردازنده‌ها در خودروها افزایش یافته؛ شاید استفاده بیشتر از ریزپردازنده‌ها، تعمیر و دست‌کاری خودرو توسط مالک یا افرادی که اطلاعات کافی از مسائل فنی ندارند را دشوارتر کرده باشد، اما در مجموع سرویس و خدمات خودرو، آسان‌تر و سریع‌تر شده است.

ایسیو (ECU) واژه ای است که به یونیت یا مرکز کنترل موتور (Engine Control Unit) گفته می‌شود. با این وجود ایسیو همچنین به مرکز کنترل الکترونیکی موتور (Electronic Control Motor) نیز اشاره دارد که مولفه‌ای (Component) از سیستم مکاترونیک حودرویی است و البته صرفا برای کنترل یک پیشرانه نیست. در صنعت خودرو، واژه‌ی ایسیو معمولا به مرکز کنترل موتور (ECU) یا ماژول کنترل موتور (ECM) اطلاق می‌گردد. اگر این یونیت هردوقسمت پیشرانه (Engine) و انتقال (Transmission) را کنترل کند‌؛ معمولا به شکل ماژول مکانیسم قدرت (PCM) بیان میشود. ایسیو اساسا یک کامپیوتر داخلی (Onboard) است که نحوه کارکرد و رفتار پیشرانه را با دریافت پارامترهای مختلف از انواع سنسور درون خودرو کنترل می‌کند.

تاریخچه ایسیو:

آلودگی‌های زیست‌محیطی یکی از مهم‌ترین مشکلات بشری است که روز به روز بر وخامت آن افزوده می‌شود. در اواسط قرن 21 آلودگی‌های زیست محیطی باعث شد تا ایالت متحده آمریکا برنامه‌ای تحت عنوان هوای پاک را جهت کاهش آلایندگی‌های زیست‌محیطی تدوین کند. این برنامه کمپانی‌های خودروسازی را وادار به استفاده هر چه بیشتر از کنترلرهای الکترونیکی جهت افزایش بازدهی احتراق سوخت کرد.

واضح است که افزایش کارآیی سوخت به معنای کاهش آلایندگی‌های زیست‌محیطی خواهد بود. در اولین گام کمپانی‌های خودروسازی به‌سراغ کنترل احتراق و انفجار در سیلندرها رفتند و تجهیزاتی تحت عنوان Engine Control Unit را طراحی کردند. از همین‌رو برخی افراد ایسیو را همان Engine Control Unit می‌دانند در حالی که ایسیو‌های امروزی پا را فراتر گذاشته و صرفا خود را به کنترل موتور محدود نکرده‌اند.

در گذشته پیشرانه‌ها مقدار و نسبت اختلاط سوخت و هوا را توسط یک دستگاه کاملا مکانیکی اندازه‌گیری به نام کاربراتور کنترل میکردند، که اندکی فراتر از مجموعه‌ای از حفره‌هایی با قطر ثابت بود که موتور از طریق آن سوخت را مکش میکرد. با این حال با توجه به نیاز وسایل نقلیه مدرن برای تمرکز بر بهره‌وری سوخت و انتشار گازهای گلخانه‌ای پایین‌تر، نسبت اختلاط هوا و سوخت باید با دقت بیشتری کنترل می‌شد. تنها راه پاسخگویی به این الزامات سخت‌گیرانه، انتقال کنترل موتور به ایسیو بود. ایسیو کار کنترل تزریق سوخت، احتراق و دیگر فرایندهای فرعی موتور را با استفاده از معادلات و پارامترهای ذخیره شده دیجیتالی و جداول عددی، به جای استفاده از روش آنالوگ انجام می‌دهد.

سیر زمانی پیدایش ایسیوها:

دهه 1970 میلادی: ایسیوها با روشی ساده شروع به کنترل چندینSolenoids  روی کاربراتور کردند تا آن‌ها به صورت موثرتری عمل کنند.

دهه 1980: با معرفی سیستم تزریق سوخت (انژکتور)، ایسیو نقش‌های جدیدی را برعهده گرفت و مسئولیت کنترل کامل سوخت و مدیریت احتراق موتورهای بنزینی بود. کنترل حلقه بسته لامبدا (closed Loop lambada control) نیز خیلی زود درگستره‌ی مدیریت ایسیو قرار گرفت و ایسیو به سرعت عصر جدیدی از بهره‌وری را در موتور آغاز کرد.

دهه 1990: ایسیو در این عصر امنیت وسیله نقلیه را پوشش می‌داد و نیز شروع به ظاهر شدن در ایسیوهای دیزل کرد که نقش بزرگی در موفقیت طرح موتورهای توربو دیزل ایفا کرد.

قرن 21: اخطار سیستم کنترل دریچه‌گاز (Drive-by-wire) توربو شارژر وسیستم‌های پرتعداد انتشار، همگی تحت کنترل ایسیو قرار گرفت.

سال 2010 و فراتر: ایسیو در حال حاضر کنترل کاملی بر احتراق نسبت اختلاط، بازکردن دریچه‌گاز، سیستم خنک‌کننده و سیستم‌های انتشار دارد.ایسیو میتواند بیش از صد ورودی و خروجی داشته باشد و بخشی از شبکه‌ای متشکل از ده‌ها تن واحدهای کنترل الکترونیکی دیگر داخل خودرو است.همچنین سیستم‌های ترکیبی (Hybrid System) برای برقراری ارتباط به ایسیو تکیه می‌کنند.

 وظایف ایسیو و کاربردهای آن:

برد ایسیو

کنترل اعمال پیشرانه، مسئولیت اصلی ریزپردازنده‌های خودرو است ایسیو به‌ عنوان قدرتمندترین کامپیوتر خودرو، مکانی برای گردهم آمدن ریزپردازنده‌ها در یک مجموعه است .ایسیو از سیستم کنترل حلقه بسته استفاده می‌کند؛ در واقع یک طرح کنترلی است که به وضعیت مصرف سوخت، آلایندگی پیشرانه و چند عامل دیگر، بررسی و نظارت می‌کند. جمع‌آوری داده‌ از سنسورهای موجود در خودرو نیز انجام می‌شود تا  ایسیواطلاعات کاملی از وضعیت کلی خودرو، از حرارت آب رادیاتور تا میزان اکسیژن موجود در سیستم اگزوز را در اختیار داشته باشد.

در هر ثانیه، میلیون‌ها محسابه و پردازش در ایسیو انجام می‌شود؛ تا زمان جرقه‌زنی شمع‌ها یا مدت زمان باز بودن انژکتور و میزان آلایندگی و مصرف سوخت در بهترین شرایط حفظ شود. یک  ایسیویمدرن می‌تواند پردازنده‌ی ۴۰ مگاهرتزی ۳۲ بیتی داشته باشد. شاید این مشخصات در برابر پردازنده‌های پی‌سی، قابل توجه نباشد؛ اما پردازنده‌ی  ایسیوخودرو کدهای بسیار کارآمدتری از پی‌سی‌ها اجرا می‌کند. یک کد در  ایسیوی خودرو کمتر از یک مگابایت حافظه اشغال می‌کند که در برابر برنامه‌های نصب شده روی پی‌سی قابل مقایسه نیست. لازم به ذکر است که خودروهای مدرن چند  ایسیودارند و مجموع آن‌ها را کامپیوتر مرکزی خودرو شناسایی می‌کنند.

به طور کلی یک ایسیو قادر است بر وظایف مختلفی همانند: کارکرد کلی موتور، تنظیم مصرف سوخت، تنظیم درجه پاشش سوخت در انژکتور خودرو، شناسایی وضعیت‌های بحرانی خودرو و غیره نظارت کند. در کل هر کامپیوتر خودرو وظیفه ثبت و ضبط همه حالات و کارکردهای خودرو را داشته و با استفاده از این اطلاعات قادر است تمامی وضعیت های خودرو را درک نماید. اصلی‌ترین وظیفه‌ی ایسیو تنظیم درجه و زمان پاشش سوخت در انژکتور خودرو می‌باشد. اگر در این وظیفه خللی ایجاد شود مسلما عمل احتراق در خودرو به درستی انجام نشده است و ممکن است خودرو به درستی کار نکند و یا آلایندگی زیادی تولید کند.

اجزای تشکیل‌دهنده ایسیو:

ایسیو برای ارائه بهترین علملکرد به ماژول‌ها و قطعات مختلفی نیاز دارد. این قطعات از اهمیت زیادی برخوردارند و عدم وجود و یا خرابی یکی از آن‌ها می‌تواند مشکلات جدی برای ایسیو ایجاد نماید. ما در این بخش، می‌خواهیم به بررسی قطعاتی بپردازیم که وظیفه دارند به پردازنده یاری برسانند.

مبدل‌های آنالوگ به دیجیتال:

این مبدل‌ها، وظیفه بررسی برخی از سنسورهای خاص در خودرو؛ از جمله سنسور اکسیژن را بر عهده دارند. البته این مبدل‌ها، یک وظیفه مهم‌تر و اصلی‌تر هم دارند. این وظیفه به توانایی پردازنده باز می‌گردد. پردازنده‌ها تنها قادر هستند که عددهای دیجیتال را پردازش نمایند. بنابراین، وقتی پردازنده می‌خواهد خروجی سنسوری مثل سنسور اکسیژن را که بین صفر تا ۱٫۱ ولت ولتاژ آنالوگ است را بررسی کند، نیاز است که این مبدل‌ها به کار بیفتند و این عدد را به یک عدد دیجیتال تبدیل نمایند و سپس به پردازنده بفرستند.

خروجی‌های دیجیتال:

خروجی دیجیتال، در واقع مثل یک رله عمل می‌کند، و وظیفه‌ی بررسی میزان ولتاژ و حرارت و سایز نکات را به هنگام روشن یا خاموش بودن قطعه خاصی را دارند. این کار باعث می‌شود ایسیو به راحتی بتواند موارد مختلفی مثل جرقی زنی شمع‌ها و باز یا بسته شدن انژکتور را کنترل کند و تصمیم‌های نهایی را اتخاذ نماید. این بخش نیروی خود را از پردازنده ها دریافت می کند و ترانزیتور با این نیرو تقویت می شود و در نهایت این امر موجب می شود نیروی زیاد تری به فن و رله فن برسد و عملکرد آن ها تقویت شود.

مبدل‌های دیجیتال به آنالوگ:

با وجود این که اایسیو تنها قادر به درک و تجزیه و تحلیل خروجی‌های ولتاژ دیجیتال می‌باشد؛ اما در برخی شرایط نیاز دارد که اعداد دیجیتال را به آنالوگ تبدیل نماید. پس وجود این قطعه نیز کاملا حیاتی‌ست و عدم وجود آن عملکرد را دچار مشکل می‌کند.

فرم‌دهنده‌های سیگنال:

به فرم‌دهنده‌های سیگنال، کاندیشنرهای سیگنال نیز می‌گوییم. این بخش می‌تواند تاثیر بسیار زیاد و مهمی و در تسریع عملکرد ایسیو داشته باشد، چرا که وظیفه اصلی این بخش بررسی تمامی ورودی‌ها و خروجی‌های  خوانده نشده است. پس از انجام این کار، باید به یکسان‌سازی سیگنال‌های ورودی و خروجی بپردازد، انجام تمامی این اقدامات توسط فرم‌دهنده‌های سیگنال، باعث می‌شود سیگنال‌ها راحت‌تر درک شوند و همچنین ولتاژها خیلی دقیق‌تر از قبل دریافت شوند، که این یک مزیت بزرگ محسوب می‌شود.

تراشه‌های ارتباطی:

این تراشه‌ها و یا چیپ‌های ارتباطی در واقع مسیرهای ارتباطی بین اجزای مختلف محسوب می‌شوند؛ و ماژول‌ها مشکل و خرابی‌های ایجاد شده را از طریق این تراشه‌ها گزارش می‌دهند. این تراشه‌ها  از سرعت خوبی بهره‌مند هستند و باعث تسریع عملکرد می‌شوند. استانداردهای مختلفی برای این مسیرهای ارتباطی یا همان تراشه‌ها برنامه‌ریزی شده‌اند که مرسوم‌ترین این استانداردها می توانیم به can اشاره کنیم. طی داده‌های بیان شده توسط این استاندارد، سرعت ارتباطات تراشه‌ها باید به حداقل ۵۰۰ کیلوبایت در هر لحظه برسد.

نکته دیگری که باید به آن پرداخت این است که ایسیوها انواع مختلفی دارند و هر یک ویژگی‌های خاص خودش را دارد. فرضا یکی دارای سرعت بیشتر، پردازنده قوی‌تر دارد و غیره است. این تفاوت‌ها و ویژگی‌های خاص باعث می‌شود که هر یک از این ایسیوها برای خودروی خاصی مناسب‌تر باشند. به علاوه، گاهی در خودروهای بسیار مدرن و پیشرفته، از چندین ایسیو استفاده می‌شود تا سرعت افزایش پیدا کند و در نهایت برای کنترل این ایسیوها، یک مجموعه مرکزی در نظر می‌گیرند.

در داخل  ایسیودو نوع حافظه موجود است :

برد ایسیو

حافظه موقت:

به روش برگرداندن حافظه، تجدید حافظه و یا Initialize می‌گویند. حافظه موقت با قطع برق باطری از بین می‌رود؛ اما مجددا قابل دستیابی است. حافظه موقت به شناسایی استپ موتور، دنده‌ها و حالات عملی موتور و محاسبات لحظه‌ای می‌پردازد؛ و محلی برای نگهداشت معایب موقت و دائم، سیستم انژکتور است.

تذکر: اگر هر یک از سه کار زیر را انجام دهید حافظه موقت موجود در ایسیو پاک شده و خودرو تا مدتی به دلیل از دست دادن برخی از پارامترهای لحظه‌ای موتور بد کار می‌کند

  • جداسازی کابل باطری بیش از 15 دقیقه
  • جداسازی سوکت‌های ایسیو بیش از 15 دقیقه
  • جدا کردن سوکت رله دوبل در خودروهای غیر مولتی‌پلکس و سوکت‌های BSM در خوردوهای مولتی‌پلکس بیش از 15 دقیقه

در چنین حالتی باید خودرو دوباره تجدید حافظه شود. در این حالت خودرو سکته‌های بی‌دلیل و نا به‌هنگام نموده و در هنگام تعویض دنده و به خصوص در هنگام معکوس کشیدن راننده احساس می‌کند که خودرو لحظه‌ای دچار مکث می‌شود. البته این در خودروهای نو زیاد محسوس نیست ولی در هر صورت تجدید حافظه ایسیو کاملا مفید خواهد بود.

بیشتر بدانید : آشنایی با دستگاه عیب‌یاب نسل 2 نگار خودرو

 

روش تجدید حافظه ایسیو:
اصولا با توجه به این‌ که در کارخانه‌های مختلف روش‌ها و متدهای مختلفی برای تولید وجود دارد؛ در ایسیو نوعی قابلیت سازگاری و یکسان‌سازی وجود دارد که این توانایی بر مبنای چهار عنصر: سنسوراکسیژن، سنسور موقعیت دریچه‌گاز، سنسور ضربه، استپرموتور می‌باشد. برای انجام عملیات تجدید حافظه با روش پیشنهادی شرکت پژواید؛ سوئیچ را به مدت حداقل 10 ثانیه بست و مجددا به مدت حداقل 10 ثانیه باز کنید. سپس خودرو را روشن کنید و به مدت حداقل 10 ثانیه گاز ندهید؛ و دنده را بر روی یک قرار دهید.

 حافظه دائم:

این نوع حافظه که مانند سیستم عامل و Setup کامپیوترهای PC است و با قطع برق از بین نمی‌رود؛ اما در صورت خراب شدن دیگر قابل برگشت نبوده و می‌توان گفت که ایسیو سوخته است. حافظه دائم شامل: جدول بزرگی به نام Look up table است که در این جدول به مانند جدول ضرب ردیف‌ها و ستون‌ها و خانه‌هایی وجود دارد. با این تفاوت که تعداد ردیف‌ها و ستون‌های این جدول از عدد دو بیشتر بوده و تعداد آن برابر تعداد سنسورهای موجود در سیستم موتور می‌باشد .

شبکه ناحیه‌ای کنترلر (نحوه کار)

روزبه‌روز بر تعداد آپشن‌های خودروها افزوده می‎شود و اتفاقا در برخی مواقع پرچم‌داران کمپانی‌های مختلف فقط در چند آپشن جزئی با یکدیگر فرق دارند. افزایش این آپشن بر تعداد ریزپردازنده‌ها و کنترلرها می‌افزاید و علاوه‌بر پیچیدگی‌های فنی؛ سیم‌کشی‌های آن‌ها نیز سخت‌تر خواهد بود. به‌همین منظور و جهت کاهش این پیچیدگی‌ها رابرت بوش شبکه ناحیه‌ای کنترلر (Controller Area Network) را طراحی و معرفی کرد. در این پروتکل از یک اینترفیس دو سیمه استفاده می‌شود که هم تعداد ماژول‌های تحت کنترل را افزایش داده و هم مقدار سیم‌کشی را کاهش می‌دهد. در این سیستم به‌جای آن‌که سیگنال‌ها توسط یک سیم هدایت شوند، بر روی شبکه دو سیمه تسهیم می‌شوند. شکل زیر نمونه‌ای از این شبکه را برای یک خودرو نمایش می‌دهد.

شبکه کنترلر

هر کدام از باکس‌ها نمایانگر ماژول خاصی است که اغلب آن‌ها نیز برای شما شناخته ‌شده‌اند و شاید هم‌اکنون بر روی خودروی شما نیز وجود داشته باشد. به‌عنوان مثال GPS جهت سیستم موقعیت‌یاب،ABS  جهت رمزهای ضد قفل،ACM   جهت ماژول تهویه هوا و … مورد استفاده قرار می‌گیرند. پروتکل ذکر شده سرعت انتقال داده‌ها را تا 500 کیلوبیت در هر ثانیه رسانده است.

سنسورهای مرتبط با ایسیو

سنسورهای مرتبط با ایسیو

سنسورها کیت‌های انژکتوری مختلف هستند که هر چه تعداد آن‌ها بیشتر باشد ایسیو بهتر می‌تواند شرایط موتور را درک کند. چرا که این قطعه بر اساس سنسورهایی که بدان متصل است شرایط کار موتور را درک کرده و فرامین مناسب را به انژکتورها و شمع‌ها صادر می‌کند. از جمله سنسورهای مهم خودروهای انژکتوری عبارتند از:

  • سنسور دور یا RPM
  • سنسور فشار داخل مانیفولد یا MAP
  • سنسور دریچه گاز یا TPS
  • سنسور دمای آب یا CTS
  • سنسور دمای هوا ATS
  • سنسور اکسیژن
  • سنسور ضربه

سنسورهای خودرو

محل قرارگیری ایسیو

محل قرارگیری ایسیو ثابت و مشخص نیست. در برخی از ماشین‌ها در زیر داشبورد جای می‌گیرد، در برخی ماشین‌های دیگر در کاپوت، و در برخی دیگر نیز نیز کنار موتور قرار دارد. برای مثال ایسیو پژو 206 در کنار موتور قرار دارد. شما می‌توانید با مطالعه‌ی دفترچه‌ی اتومبیل خود و یا از طریق جستجو در سایت شرکت خودروسازی تولیدکننده خودروی شما، با محل قرارگیری این قطعه در ماشین خود آشنا شوید.

حفاظت و نگهداری از ایسیو

برای حفاظت و نگهداری ایسیو باید به مواردی که در ادامه ذکر می‌گردند دقت کرد:

جدا کردن کابل باطری هنگامی که خودرو روشن است:

همان‌طور که می‌دانید ولتاژ تولیدی دینام حدود 14 ولت است اما باید دانست که این ولتاژ، ولتاژ متوسط تولیدی دینام است. پیک تولید ولتاژ دینام بر حسب دور موتور و بار گرفته شده از دینام متغیر بوده؛ و گاهی اوقات به 16 ولت نیز می‌رسد. در حالت عادی که کابل‌های باطری متصل است این نوسان به خاطر خاصیت خازنی باطری تعدیل می‌شود؛ اما اگر کابل باطری در هنگام روشن بودن خودرو باز شود، این نوسانات می‌تواند بر روی قسمت‌های حساس خودرو (کلیه کنترل یونیت‌های الکترونیکی) تاثیر نامطلوب بگذارد. حداکثر قدرت تحمل نوسان ولتاژی این قطعه به طور استاندارد 16 ولت است. و اگر زمان روشن بودن خودرو کابل باطری را جدا کنیم به طور حتم ریسک سوختن  ایسیووجود دارد!

امتحان جرقه از روی وایر شمع با اتصال آن به بدنه:

وقتی سر شمع‌ها را می‌کشید و برای امتحان برق ارسالی به سر شمع‌ها توسط وایر مربوطه به بدنه جرقه ایجاد می‌کنید، ممکن است که مقدار جریان نا به‌هنگام غیرقابل کنترلی را در ثانویه کویل ایجاد کنید. برق ثانویه کویل با برق سیم‌پیچ اولیه آن دارای تاثیر متقابل هستند .کویل نیز برق خود را مستقیما از  ایسیومی‌گیرد این کار ممکن است موجب ایجاد نوسانات برق در شبکه برق خودرو و آسیب رسیدن به قسمت‌های حساس شود.

توجه کنید که در صورت تمایل به چک کردن برق سر شمع‌ها؛ از یک شمع فیلرگیری شده یدک استفاده کنید تا میزان جریان‌دهی ثانویه کویل تحت کنترل باشد.

آب زدن به ایسیو: 

اگر پشت جعبه‌ی ایسیو را باز کنید خواهید دید که برای جلوگیری از نفوذ آب؛ قسمت فیبر مدار چاپی و حتی پین‌های داخلی با ماده‌ای موم مانند پوشیده شده اما در هر صورت پین‌های نری خارجی سوکت ایسیو بدون محافظ هستند و خیس شدن آن‌ها موجب اتصال کوتاه خارجی شده و ممکن است به این قطعه آسیب بزند.

دست زدن به پین‌های ایسیو:

یکی از مواردی که اغلب با آن ناآشنا هستند و یا مورد غفلت قرار می‌گیرد، دست زدن به پین‌های ایسیو است که به دلیل ریسک الکتریسیته ساکن بدن می‌تواند موجب آسیب زدن‌های جدی به آن شود. الکتریسیته بدن گاهی اوقات تا هزارها ولت می‌تواند بالا برود.

علائم خرابی ایسیو

همان‌طور که در متن بالا اشاره شد، برخی خروجی‌های  ایسیوبه وضوح قابل مشاهده هستند؛ مانند چراغ‌هایی که گاها در پشت آمپر روشن می‌شوند، اما احتمالا برای شما هم پیش آمده است که به‌عنوان مثال درب را کاملا بسته‌اید و با این حال چراغ مربوط به درب‌ها خاموش نشده است. این موارد می‌تواند نشانه خطا در مکانیزمی باشد که وضعیت درب را به آن منتقل می‌کند. تشخیص این امر که این خطا؛ ناشی از کدام‌ یک از موارد پیش‌ گفته است به این سادگی‌ها نبوده و باید به یک کارشناس ماهر و باتجربه مراجعه کنید.

رفع خطا و تعمیر ایسیو:

1- مشکلات نرم افزاری

حدود 90% از مشکلات ایسیو نرم‌افزاری می‌باشند. این قبیل مشکلات معمولا با دستگاه‌های برنامه‌ریزی ایسیو یا پروگرامرهای خودرویی قابل حل هستند. پروگرامر نسل دو نگارخودرو یکی از قدرتمندترین پروگرامرهای بازار است که می‌توانید برای تهیه و یا درخواست مشاوره به این لینک مراجعه کنید.

2- مشکلات سخت افزاری

مشکلات سخت‌افزاری ایسیو خیلی کم رخ می‌دهد. زمانی که یکی از درایورهای حسگرها یا عملگرها بسوزد، شکل ظاهری آن کاملا مشخص می‌باشد. و اگر ارتباطی قطع گردیده باشد می‌توان با اهم‌متر آن ارتباط را مشخص نمود؛ ولی قابل تعمیر نمی باشد. اما در صورت سوختن درایورها می‌توان آن‌ها را تعویض نمود .

سازندگان معروف ایسیو

1- شرکت بوش (Bosch) آلمان :این شرکت بهترین و معروفترین سازنده‌ی ایسیو و کیت انژکتوری در دنیا می‌باشد و در اغلب خودروهای پیشرفته جهان نشانی از آن را می‌توان یافت. چند مدل از زانتیا موجود در ایران دارای کیت انژکتوری بوش می‌باشد.

2- شرکت (Delco) آمریکا :این شرکت یکی از قدیمی‌ترین شرکت‌های سازنده ایسیو می‌باشد که اغلب دار خودروهای آمریکایی به خصوص خودروهای شرکت GM یا جنرال موتورز به‌کار رفته است مانند کادیلاک ، پونتیاک و… همچنین در خودروهای دوو کره مانند دوو ESPERO.

3- شرکت Ford آمریکا: این شرکت سازنده ایسیو برای خودروهای فورد می‌باشد و اولین بار ایده‌ی کنترل تطبیقی یا خود یادگیرنده در خودروهای این شرکت عملا پیاده‌سازی شد .

4- شرکت Siemens آلمان :فعالیت این شرکت گرچه به اندازه رقیب آلمانی آن یعنی بوش نیست؛ اما ایسیوهای خوبی می‌سازد. پراید انژکتوری موجود در ایران نیز از طراحی این شرکت استفاده می‌کنند.

5- شرکت Magneti Marelli ایتالیا: این شرکت در اروپا محبوبیت زیادی داشته و بر روی اغلب خودروهای اروپایی کیت آن نصب است. به عنوان مثال خودروهای فیات مدل PUNTO و فولکس واگن مدل GOLF IV، مزدا ۳۲۳.

6- شرکت Sagem فرانسه: بر روی اغلب ماشین‌های فرانسوی ایسیوی این شرکت نصب است. بنابراین پژو ۲۰۶، مدل‌هایی از زانتیا؛ همچنین خودروهای ایرانی مانند سمند و پیکان انژکتوری.

7- شرکت Nippon Denso ژاپن: این شرکت توسط شرکت تویوتا تاسیس شده و بخش عمده سهام آن را دارا می‌باشد البته ۶ درصد سهام آن متعلق به شرکت Bosch است. اغلب خودروهای تویوتا مانند تویوتا لندکروز) و برخی خودروهای ژاپنی مانند نیسان، هوندا، سوزوکی و … ) از این نوع استفاده می‌کنند .

البته باید گفت که شرکت‌های دیگری هم مانند  HITACHI، MATSUHITA، LOTUS  و … در این زمینه فعالیت می‌کنند

آینده‌ی ایسیو؛ سیستم برق 48 ولت

درطول دهه‌ی گذشته، سیستم‌ها و فناوری‌های ایمنی مدرنی چون ترمز ABS و کیسه‌های هوا، در خودروهای بیشتری به‌ صورت استاندارد کار گذاشته شده‌اند؛ و مواردی دیگر چون سیستم کنترل کشش و پایداری هم در مدل‌های لوکس، اسپرت و گران‌تر وجود دارند.  نمی‌توان مرز مشخصی برای سیستم‌های ایمنی خودروها مشخص کرد؛ درواقع با افزایش انواع ماژول‌ها، سیستم‌های برق خودروها هم تغییر می‌کند. تا به امروز چند خودروساز اروپایی به‌‌دلیل تأمین نیروی انواع سیستم‌های مدرن ایمنی و رفاهی، سیستم برق ۱۲ ولت قدیمی را کنار گذاشته‌اند و از نوع ۴۸ ولتی استفاده می‌کنند.


انتشار: 1402/06/20
بازدید: 2298
Shortcut keys: Prev=Right , Next=Left
شما می‌توانید نظرات خود را درباره این مطب در فرم زیر ارسال نمایید.
نظری ثبت نشده است شما اولین نفری باشید که درباره مطلب فوق اظهارنظر کنید.

تماس با ما

  • کارخانه و دفتر مرکزی: بابل، کیلومتر 7 جاده جدید بابل به آمل. کدپستی: 4758311150 صندوق پستی: 47135159
  • تهران: خیابان توحید، جنب مترو توحید، طبقه فوقانی بانک اقتصاد نوین، پلاک 33، طبقه 3، واحد 8
  • 011-35910000
  • info@negarkhodro.com

عضویت در خبرنامه

منو از جدیدترین اخبار مطلع کن
تمام حقوق این سایت متعلق به شرکت فنی و مهندسی نگارخودرو شمال است.