درمورد بی وای دی:
باور رایج این است که خودروهای الکتریکی در عصر حاضر ظهور پیدا کرده است. در حالیکه خودروهای برقی تاریخچهای طولانی دارند و تنها اختراع دنیای مدرن امروز نیستند. معرفی خودروهای الکتریک آیندهی صنعت حمل و نقل را تغییر داده و خودروسازان را جذب این عرصه کرده است.
در حال حاضر بسیاری از شرکتهای خودروسازی به دنبال این هستند که تولید خودروهای با موتور احتراقی (بنزینی) را متوقف کنند. مرسدسبنز و ولوو قصد دارند از سال 2030 تنها به تولید خودروهای الکتریک بپردازند. همچنین، آئودی قصد دارد که تا سال 2026 کاملا الکتریک شود. ازطرف دیگر؛ شرکتهایی همانند تسلا و شرکت نوظهور بی وای دی (BYD) تمرکز خود تماما را بر روی تولید خودروهای الکتریکی و هیبریدی قرار دادند و از رهبران بازار این خودروها به شما میروند.
مطابق با وبسایت این شرکت، بی وا دی در سال 1995 توسط وانگ چوان-فو تاسیس شد. در ابتدا؛ این شرکت در زمینهی ساخت باطریهای با قابلیت شارژ مجدد فعالیت میکرد. و در سالهای 2000 تا 2002 با شرکتهای بزرگی همچون شرکتهای نوکیا و موتورلا همکاری داشت. این شروع فعالیت به عنوان شرکت تولیدکنندهی باتریهای قابل شارژ، بعدها در تولید خودروهای الکتریکی به بی وای دی (BYD) کمک قابل توجهی کرد.
نام شرکت بی وای دی مختصر شدهی جملهی: "Build Your Dreams"، به معنای رویای خودت رو بساز است. اگرچه بی وای دی با تنها 20 کارمند شروع به کار کرد، اما در حال حاضر؛ در آسیای جنوب شرقی 43 درصد از سهم بازار را در اختیار دارد. و در سراسر شش قارهی دنیا به فروش خودروهای الکتریکی میپردازد. هم اکنون؛ دومین تولیدکنندهی بزرگ خودروهای الکتریک در دنیا میباشد.
رقابت با تسلا:
بنا بر گزارشات ارائه شده، در سه ماههی آخر سال 2023 تعداد ماشینهای الکتریکی فروخته شده توسط شرکت بی وای دی (BYD)، بیشتر از تسلا بوده است. شرکت بی وای دی با بیش از 30 مجموعه کارخانه بیشتراز 3 میلیون خودرو تولید کرده است و توانسته از شرکت تسلا که در 6 ابرکارخانهی خود 1.84 میلیون خودرو تولید کرده است پیش بیافتد. اما در سه ماههی اول سال 2024، با کاهش 43 درصدی میزان فروش شرکت خودروسازی بی وای دی، تسلا مجددا پیشتاز بازار شده است.
ایلان ماسک پیش از این در مصاحبهای اذعان کرده بود که ماشینهای بی وای دی فناوری بالایی ندارند و نهایتا برای بازار چین مناسب هستند. البته بعدها ماسک در پستی در شبکه اجتماعی ایکس در واکنش به ویدئوی قدیمی از خودش اعتراف کرد که: "این مربوط به سالهای بسیار دور است. در حال حاضر خودروهای آنها {خودروهای بی وای دی} بسیار رقابتی است". نکته قابل توجه این است که در ابتدای تاسیس تسلا، این شرکت نیز جدی گرفته نمیشد. اما به یکی از نقش آفرینان اصلی این صنعت تبدیل گردید.
بی وای دی در ایران:
شرکت بی وای دی یکی از مشهورترین و با کیفیتترین سازندگان خودرهای چینی است. و موفق به راه یافتن به بازارهای امریکا و اروپا و حتی بازار ایران شده است. خودروهای بی وای دی که تا به حال به بازار ایران راه یافتهاند در ادامه ذکر شدهاند:
New F3:
اولین خودروی شرکت بی وای دی دارای موتور احتراق داخلی بوده که فروش آن در سال 2005 آغاز شد. در طراحی این خودرو از تویوتا الهام گرفته شده است و به نوعی کپی موفقی از تویوتا کرولا محسوب میشود. در طول سالها، بی وای دی نسلهای مختلفی از خودروی F3 را روانهی بازار کرده است. نسل دوم این خودرو با نام New F3 در سال 1397 توسط شرکت کارمانیا وارد ایران شد. بر خلاف انتظار از این خودرو در ایران استقبال زیادی نشد، اما فروش بالایی در بازار چین داشت.
S6:
این خودرو اولین کراساور بی وای دی و کاملا بومی بازار چین است که در سال 2011 در بازارهای جهانی عرضه شد. این خودرو به لکسوسRX شباهت زیادی دارد. همچنین S6 اولین خودروی شاسیبلند چینی است که "پنج ستاره ایمنی" در تستهای تصادف دریافت کرده است. به دلیل طراحی زیبا و ایمنی و کارایی بالا؛ فروش موفقی را تجربه کرده است و در همان سال به رتبهی پرفروشترین شاسیبلند بازار داخلی چین دست یافت.
S6 اولین ماشین از شرکت بی وای دی بود که در سالهای 1395 تا 1398 به ایران راه پیدا کرد. و با خودروهایی همانند چری تیگو 5 و جک S5 رقابت میکند.
سانگ پلاس:
خودروی سانگ از دیگر کراساورهای پرفروش این کمپانی بود که در سال 2015 معرفی گردید. نسل دوم این خودرو با نام سانگ پرو در سال 2019 معرفی و به صورت بنزینی، الکتریکی و پلاگین هیبریدی در بازارهای جهانی عرضه شد. البته کراساورهای سانگ در چهار نسل تولید میشود که شامل سانگ کلاسیک، سانگ ال، سانگ پرو، و سانگ پلاس است.
سانگ پلاس مدل لوکستر این خودروها میباشد که در کشور چین یکی از رقبای اصلی تسلا مدل Y میباشد.. نسخهی بهروز شدهی این خودرو با لقب Champion Edition در دو نسخه برقی و پلاگین-هیبریدی رونمایی شده است. در سال 1402 زمزمههایی مبنی بر احتمال ورود بی وای دی سانگ پلاس توسط گروه بهمن موتور به ایران به گوش رسید.
بازدید: 183