بررسی خودرو تارا
همواره یکی از مباحث داغ بازار خودروی کشور بحث استفاده از توان داخلی برای تولید خودروهای ایرانیست. سایپا بعد از مدتها از رونمایی خودرویی به نام رهام آن را با نام تجاری شاهین بفروش رساند و حالا ایرانخودرو با خودرویی را که با نام K132 معرفی کرده بود با نام تجاری تارا عرضه خواهد کرد.
برخلاف سایپا که برای شاهین از پلتفرم ایرانی و مستقل استفاده کرد، K132 ساخت ایرانخودرو با پلتفرم پژو 301 تولید شده است.
شرکت ایران خودرو در اواسط دهه 90 شمسی پس از بازگشت مجدد کمپانی پژو به بازار ایران تصمیم گرفت تا یکسری از تولیدات جدید این خودروساز مطرح فرانسوی را در کشورمان به تولید برساند که از جمله آنها میتوان به پژو ۳۰۱ ، پژو ۲۰۸ و پژو ۲۰۰۸ اشاره کرد. متاسفانه از این میان تنها پژو ۲۰۰۸ ، آن هم به تعداد نسبتا محدود روی خط تولید شرکت قرار گرفت و نمونههایی از آن در بازار کشورمان به فروش رسید. پژو ۳۰۱ هم تنها به صورت بسیار محدود و در قالب نمونههای وارداتی در اختیار مشتریان داخلی گذاشته شد و هیچگاه اثری از نمونههای مونتاژی آن مشاهده نشد.
اما ایران خودرو که امتیاز استفاده و توسعه پلتفرم این محصولات را از کمپانی فرانسوی خریداری کرده بود، در همین راستا تصمیم گرفت خودش به ارائه نمونههای داخلیسازی شده پژو ۳۰۱ بپردازد
با پیروی از چنین فلسفهای، در بهمن 1398 شرکت ایران خودرو یک محصول سدان جدید با طراحی چهره متفاوت رونمایی کرد که به اختصار با کد کی ۱۳۲ شناخته میشد. مدتی بعد و پیش از شروع فرایند رسمی تولید کی ۱۳۲ ، شرکت ایران خودرو نام « تارا » را برای سدان جدید خود در نظر گرفت و پیشفروش آن را از سال ۹۹ آغاز کرد.
در زبان پارسی، نام تارا بهمعنی ستاره است. این واژه ریشه ایرانی دارد و در برخی زبان ها نیز بهمعنی مردمک چشم و ملکه است. در کشورهای پارسیزبان، تارا برای نامگذاری افراد نیز استفاده میشود.
نقد طراحی تارا
از نمای روبروی تارا شباهت عجیبی به تولیدات قبلی ایرانخودرو یعنی دنا و دنا پلاس دارد. همه ی این خودروها بخصوص دنا از نمای روبرو بسیار شبیه به فورد موستنگ هستند.
در نمای پشت حالت پیوسته ای برای چراغ های عقب در نظر گرفته شده است کمی ما را به یاد دوج چارجر می اندازد. حجمدهی بدنه، خصوصا برای نمای عقب و درپوش صندوق، بسیار خوب شکل گرفته و خطوط برجسته روی درها (از گِلگیر جلو تا لبه صندوق و پایین در جلو تا سپر عقب) فراتر از خودروهای معمول ساخت ایران هستند. درمجموع، میتوان به طراحی بدنهی تارا، نمره قبولی داد و مطمئن بود که مشتری ایرانی را جذب میکند.
تصویری از کابین پژو 301 در نسخهی دندهخودکار و مجهز به نمایشگر لمسی که تفاوت خاصی با نمونه پیشتولید ایرانخودرو K132 ندارد.
پیشرانه ایرانخودرو تارا
برای تارا پیشرانهی EC5 ایرانخودرو انتخاب شده است که ۱٫۶ لیتری و تنفسطبیعی، مشابه TU5 است. این موتور از نظر قدرت و گشتاور، تفاوت چندانی با نمونهی مورد تأیید پژو فرانسه برای نسخه مونتاژ ایران 301 ندارد. در بازار اروپا هم، موتور ۱٫۶ لیتری از سری PureTech برای پژو 301 قابلسفارش است. اولین مدل تحویلی تارا ۱۱۰ اسببخار قدرت و ۱۵۰ نیوتنمتر گشتاور خواهد داشت.
پیشبینی میانگین مصرف سوخت محصول جدید ایرانخودرو با بنزین تولید ایران مشکل است؛ اما پژو 301 ساخت فرانسه با موتور مشابه ۶٫۶ لیتر بنزین استاندارد اروپا در ۱۰۰ کیلومتر مصرف میکند. اولین سری تارا استاندارد آلایندگی یورو ۵، جعبهدنده دستی ۶ سرعته خواهد داشت که بهتازگی ایرانخودرو معرفی کرده است. در آینده، این خودرو احتمالا با جعبهدنده خودکار و پیشرانه توربوشارژ ۱۶۵۰ سیسی موجود در دناپلاس نیز عرضه خواهد شد که ۱۶۵ اسببخار قدرت و ۲۴۰ نیوتنمتر گشتاور دارد.
امکانات رفاهی و ایمنی تارا
ایرانخودرو تارا در نسخه استاندارد از فرمان برقی، کروزکنترل، محدودکننده سرعت، نمایشگر لمسی ۷ اینچ، تهویه مطبوع دستی، شیشهها و آینههای برقی، چراغ LED روشنایی روز، کامپیوتر سفر، حسگر پارک و دوربین عقب، دو کیسههوا برای سرنشینان جلو، ترمز دیسکی جلو و عقب، و سیستم کنترل پایداری الکتریکی بهره خواهد برد. در نسخههای بعدی K132، احتمالا پوشش چرم، سانروف، کیسههوای جانبی، حسگر نور و باران، حالت رانندگی اسپرت و برفی نیز نصب خواهد شد.
ویژگی های فنی خودرو
- محور محرک دیفرانسیل جلو
- گیربکس5 دنده دستی
- پیشرانه4 سیلندر TU5 پلاس
- حجم موتور1.6 لیتر
عملکرد فنی
- قدرت113 اسببخار
- گشتاور144 نیوتنمتر
- شتاب11.5 ثانیه
- سرعت190 کیلومتر برساعت
- مصرف ترکیبی7.1 لیتر در صد کیلومتر
ابعاد و اندازه ها
- نوع بدنه سدان جمع و جور
- نوع شاسی یکپارچه
- طول4505 میلیمتر
- عرض1748 میلیمتر
- ارتفاع1466 میلیمتر
- فاصله محوری2652 میلیمتر
- وزن1170 کیلوگرم
- حجم باک50 لیتر
- چرخ جلوR15
- چرخ عقبR15
- سایر ویژگیها رینگ فولادی
سیستم کمکی راننده
- کروز کنترل
- کنترل ایستایی در سربالایی
- کنترل پایداری
سیستم هشدار دهنده
- سنسور عقب
- سنسور فشار باد تایر
سیستمهای ترمز
- توزیع نیرو ترمز
- ترمز ضدقفل
سیستم روشنایی
- دیلایت
- چراغ مهشکن جلو
- چراغ مهشکن عقب
- چراغ جلو هالوژن
- سایر ویژگی روشنایی چراغ خوشآمدگویی - چراغ بدرقه - تنظیم برقی نور چراغ
فرمان
- نیروی کمکی برقی
- روکش چرم
- دکمههای کنترلی
- حساس به سرعت
مالتی مدیا
- سیستم صوتی4 اسپیکر
- مانیتور 7 اینچی لمسی
- نویگیشن
- قابلیت پشتیبانیBluetooth - USB - MirrorLink -SD card – AUX
- سایر ویژگی مالتی مدیا: نشانگر تغییر دنده (GSI)
ایمنی کابین
- مجموع ایربگها2
- ایربگ راننده
- ایربگ سرنشین جلو
- کمربند ایمنی پیشکشنده
رفاهی کابین
- سیستم تهویه دیجیتال
- صندلی راننده6 حالته دستی
- صندلی سرنشین جلو4 حالته دستی
- ویژگی صندلی عقب تاشو
- روکش صندلی پارچه
- ایزوفیکس صندلی
- سایر ویژگی کابین: تریم مشکی
آینه و شیشه
- آینه جانبی با تنظیم برقی
- سایر ویژگی ظاهری :شیشه بالابر آنتیترپ راننده
بازدید: 5445